Gündem

Biontech aşı yerine izotonik su enjekte etti!

Dünyada aşılama uygulamalar devam ediyor. Bu nedenle aşıyla ilgili ülkelerden çeşitli açıklamalar geliyor. Son olarak ise Almanya’da bir aşı merkezinde flaş bir olay yaşandı. Görevli bir hemşirenin 8557 kişiye biontech aşı yerine izotonik sodyum klorür enjekte etmiş olabileceği iddia edildi.

Pandemi salgınında aşılama çalışmaları devam ederken, aşı karşıtları ile mücadele de devam ediyor. Son olarak aşı karşıtı hemşirenin hastalarına Covid-19 aşısı yerine izotonik su enjekte ettiği iddia edildi. Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’ne bağlı Ostfriesland’daki bir aşı merkezinde yaşanan olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. İddialara göre, hemşire arkadaşına altı dozluk BioNTech aşı şişesini kırdığını ve aşı yerine insanlara izotonik sodyum klorür (izotonik su) enjekte ettiğini söyledi. Hemşire, 8557 kişiyi bu yöntemle aşılamış olabilir. Bu nedenle aradan uzun zaman geçtiği için 8557 kişinin yeniden aşıya davet edilecek

Aşı karşıtı paylaşımları ortaya çıktı

Olayla ilgili ifadesi alınan sonra serbest bırakılan hemşirenin sosyal medya hesaplarında aşı karşıtı paylaşımlar bulundu.