Gündem

İlde koronavirüs paniği: Vaka sayıları alarm veriyor! 10 kat arttı

Koronavirüs vaka sayıları alarm vermeye başladı. 5 binlere kadar düşen sayı 20 binlerin üzerine çıktı. Balıkesir’de de son 2 ay için vaka sayıları 10 kata arttı. Uzmanlar artan vakaların ardından vatandaşlara peş peşe uyarılarda bulunuyor.

Balıkesir, Türkiye’de aşılamanın en yüksek olduğu iller arasında yer alıyor. Mayıs-Haziran aylarında günlük ortalama 20 vaka görülen Balıkesir’de Ağustos’un ilk haftasıyla birlikte bu rakam 200’lere yaklaştı. Türkiye’de aşılamanın en yüksek olduğu iller arasında yer alan Balıkesir’de vakaların artış nedeni olarak ise bayram tatilindeki turistlik bölgelerin nüfusunun artışı gösteriliyor.

UYARI YAPILIYOR

Öte yandan, Balıkesir’de aşılama oranının yüksek olması sebebiyle ülke genelindeki aşı oranının düşük olduğu illere oranla Balıkesir’de vaka sayıları bu illere göre daha düşük seviyelerde seyrediyor. Balıkesir Valiliği tarafından artan korona virüs vakaları nedeniyle denetimler de son günlerde arttı. Kolluk kuvvetleri şehrin birçok noktasında vatandaşları korona virüsle mücadele konusunda hem uyarıyor hem bilgilendiriyor.