Gündem

Turizm Cennetinden Korkutan Görüntü Vakalar Yükseliyor

Kontrollü normalleşme uygulamasının başlaması ve vatandaşların maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla birlikte Türkiye’ de bulunan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün hızla yükseliyor. Tatil sezonun açılmasıyla Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan, yerli ve yabancı turistlerin ilk tatil tercihi olan Antalya’da vaka sayıları her geçen gün yükseliyor.

Aşılama yüzdesinin % 76.0 olduğu ve mavi kategoride bulunan Antalya’da vakaların hızla artması endişe verdi.

İllere göre haftalık vaka sayılarında geçen hafta Antalya yüzde 59,61 olurken, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerine paralel olarak vaka sayılarının artması bekleniyor.

Özellikle Muratpaşa İlçesinde artan vakalar, şehrin turistik bir bölgesi olan Kaleiçi’nde daha da yoğun.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya’nın mavi kategoriye geçen yeni illerden olduğunu belirterek, ” ANTALYA, DENİZLİ, TUNCELİ VE GİRESUN, Mavi kategoriye geçen yeni illerimiz. İlk doz aşılanma oranları %75’in üzerinde. Bu üç ille birlikte düşük riskli il sayımız 21’e yükseldi” ifadelerinde bulundu.

138 Kişi Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından günlük covid-19 vaka tablosunu paylaştı. 12 Ağustos Perşembe günü yapılan test miktarı sayısı 281.535 kişi oldu. Pozitif vaka sayısı azalarak 22.261 kişi olurken 138 kişi covid-19 kaynaklı nedenlerden dolayı yaşamını yitirdi. İyileşen hasta sayısı da 15.685 kişi oldu.

Resim

Aşı İle Salgın Son Bulacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vaka sayılarının seyrini kontrol altında tutmak için elimizdeki iki büyük imkan tedbir ve aşıdır. Aşı olup bağışıklık elde edene kadar tedbirlere uymaya devam etmeliyiz. Aşı ile salgın son bulacak” açıklamasında bulundu.

Resim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. En az iki doz aşı olanların sayısı arttıkça vaka sayıları da düşecek” ifadelerini kullandı.