Gündem

MEB Talimattı Verdi: Okullar Yeni Eğitim Yılına Hazır Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde verdiği talimatla okullar yeni eğitim öğretim dönemine hazır olacak. MEB il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıyla okulların yeni döneme hazır olmasını talep etti.

Onedio’nun haberine göre,; MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Mali Hizmetler Daire Başkanı Cahit Şahin imzasıyla il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, şu ifadeler yer aldı:

“2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında okulların eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi ve salgın ile etkin mücadelenin devam etmesi kapsamında okul ve kurum binalarının girişlerinde öğrencilerin, öğretmenlerin ve tüm çalışanların maske ihtiyaçlarını gidermek amacıyla dizayn edilmiş, içinde günlük maskelerin bulunacağı, her öğrencinin ve okul çalışanlarının ihtiyaç halinde maskesini alıp değiştirebileceği, kirli ve temiz maskenin ayrı ayrı konulacağı kumbara, bölme veya kutuların hazırlanarak hizmete sunulması hususunda gereğini rica ederim.”

Yüz Yüze Eğitime Devam Edeceğiz

Önceki günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların açılmasına yönelik soruları cevaplamış, “Yaptığı basın açıklamasında Bakan Koca, tüm okulların zamanında açılacağını vurguladı. Koca,” En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir. Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek. Uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir. Artık aşı var Koşullar ne olursa olsun öğrencilerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz” “ifadelerini kullanmıştı.

Okullar Açılmadan Toplumsal Bağışıklığa Ulaşmalıyız

Okullar açılmadan toplumsal bağışıklık hedefine ulaşılması gerektiğini belirten Bakan Koca, “Okullarımız açılmadan toplumsal bağışıklık hedefimize ulaşmalıyız. Bunun için ise vakit kaybetmeden aşımızı olmalıyız. Kaybedecek bir günümüz, yok sayabileceğimiz bir öğrencimiz dahi olamaz. Eğitimin devamı, geleceğimizin teminatı ve en büyük önceliğimizdir. Çarkların dönmesi ve öğrencilerimizin geleceğe hazırlaması için hiçbir adımı atmaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini isterim. Devir değişti. Artık aşı var” ifadelerini kullanmıştı.