Ekonomi

Minneapolis Fed Başkanından Kripto Para İçin Flaş Sözler!

Amerika Birleşik Devletlerinin para politikalarını yönetmek ve üretici – tüketici dengesini sağlamak amacıyla kurulmuş banka olan Fed Başkanı Neel Kashkari Kripto para hakkında önemli ifadelerde bulundu. Başkanın sözleri kripto para hakkında olumsuz yorumları kripto para kullanıcılarını şaşırttı. Bu gibi pek çok olumsuz yoruma maruz kalan kripto para’ dan henüz karşılık gelmedi.

Kuzeybatı Pasifik Bölgesel Ekonomi Yıllık Zirvesi’nde konuşan Kashkari, “Şu ana kadar, kripto paraların yüzde 95’i dolandırıcılık, aldatma, zırva ve kargaşa” “Yasadışı faaliyetlerin fonlanması dışında herhangi bir kullanımlarını görmedim” ifadeleri şok etkisi yarattı.

Ayrıca Kashkari, ABD’nin komünizme doğru bir patikada gittiğini ve Venezuela benzeri bir çöküş olabileceğini ve dijital varlıklara ihtiyaç olduğunu savunanların gülünç olduklarını da ifade etti.

Kripto Para Birimlerinde Son Durum

 Bitcoin, gelen düzeltme hareketlerinin etkisiyle 47 bin dolar seviyesinde hareket ediyor. Ethereum’ daki fiyat hareketlerine bakıldığında kripto para 3 bin 260 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Cardano geçtiğimiz hafta yüzde 52 oranında değer kazanırken, bugün 2.10 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ripple, bugün 1.21 dolar seviyesinde.