Personel Alımı

İzmir’ de İkamet Edenler! Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Alıyor!

İzmir’ de ikamet eden vatandaşlar için yeni bir iş ilanı yayınlandı. İktisat ve Ekonomi bölümünde istihdam edilmek üzere 1 öğretim görevlisi alımı yapılacak. İş arayan öğretim görevlisi adayları resmi gazetede yayınlanan ilanı araştırmaya devam ediyor. ALES sınavından en az 70 puan almış olmak şartı bulunan ilanın detayları…

Genel Şartlar:

*657  sayılı  Devlet  Memurları  Kanununun  48  inci  maddesinde  belirtilen  genel  şartları taşımak,
*Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) alanlarındaki puan türünde  100  üzerinden  en  az  70  puan  almış  olmak  (ALES  sınav  muafiyetinden  yararlanmayı başvuru   dilekçelerinde   talep   eden   adayların,   ön   değerlendirme   ve   nihai   değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir. ALES Sınavı, Sonuçların açıklanma tarihinden itibaren 5 yıl için geçerlidir).
*İlgili   Yönetmeliğin   6.Maddesinin   (2)   numaralı   bendi   kapsamında   ve   T.C.   Yaşar Üniversitesi   Senatosu’nun   01.06.2021   tarih   ve   428   sayılı   toplantı   kararı   gereği,   Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda adaylarda yabancı dil (İngilizce) 100 üzerinden en az 65 puan almış olmak, şartı aranır.
*Ön  değerlendirme  ve  nihai  değerlendirme  aşamalarında  lisans  mezuniyeti  notunun hesaplanmasında  kullanılacak 4’lük ve 5’lik not  sistemlerinin 100’lük not  sistemine  eşdeğerliği Yükseköğretim   Kurulu   kararıyla   belirlenir.   Diğer   not   sistemlerinin   100’lük   not   sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

Özel Şartlar:

*Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.