GündemKamu

MEB Yüz Yüze Eğitim Öncesi 81 İle Talimat Verdi

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim öncesinde 81 ile talimat verdi. 1-13 Eylül arasında yapılacak olan uyum eğitimlerinin esasları belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı gönderdiği yazıda 31 Ağustos Salı günü öğretmenler için mesleki çalışmaların başlayacağı duyuruldu.

Milli Eğitim 81 ile gönderdiği yazıda 31 Ağustos Salı günü öğretmenler için mesleki çalışmaların başlayacağını açıkladı. Yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları başladı. Yeni eğitim planı kapsamında yapılacak olan okula uyum eğitimleri 1-13  Eylül arasında yapılacak. Yayımlanan yazıda öğrencilerin okula uyumlarının etkin bir şekilde sağlanması için uyum eğitimi uygulamalarının belirlenen esaslar çerçevesinde yürütülmesinin önemi vurgulandı.

OKULLAR 6 EYLÜL’DE AÇILIYOR

Alınan kararlar doğrultusunda yeni eğitim öğretim dönemi yüz yüze olacak. Pandemi dönemi kapsamında okullarda tüm tedbirler alınacak. Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılacak. Yüz yüze eğitim kapsamında aşılama yaşı kronik hastalığı mevcut öğrencilerde 12 yaşına kadar düşmüş 15 ve üstü öğrencilere aşılama çalışmaları geçtiğimiz günlerde başlamıştı.