Gündem

Sağlık Bakanı Koca Şahan Gökbakar’a Cevap Verdi

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aşı zorunluluğu hakkında yaptığı paylaşıma Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘dan yanıt gecikmedi. Oyuncu Şahan Gökbakar okulların yüz yüze eğitim kararını değerlendirerek, “Öğretmenler ve okul personelleri için aşı zorunluluğu getirmeli” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ünlü oyuncunun paylaşımına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Koca, “Şahan Gökbakar, aşı konusunda öyle önemli doğruları dile getirdi ki, bir tek bilgi yanlışı diğer sözlerinden ayrılıyor. Sevgili Gökbakar, devlet turizm sektörü çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmedi. Onlara zorunluysa öğretmenlere de zorunlu olmalıydı diyemeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Ünlü Oyuncu Şahan Gökbakar Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın kendisine verdiği yanıt sonrası sosyal medya hesabı üzerinden teşekkür etti. Gökbakar, Aslında bu konuda ben de yanlış bir algıya kapılmışım, zira turizmde zorunlu zannediyordum. (ki bence olmalı) Teşekkürler Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem güzel sözleriniz hem de bilgilendirme için. Yılmadan aşı olmanın önemini vurgulamaya devam edeceğiz. Sevgi ve Saygılarımla…” ifadelerini kullandı.

Şahan Gökbakar Ne Demişti?

Şahan Gökbakar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Turizm sezonuna başlarken ülkemize gelecek olan turistler kendisini güvende hissetsinler diye onlarla temas edecek olan tüm turizm çalışanlarına aşı zorunluluğu getirilmişti. Mevlüt Çavuşoğlu bakanımız tarafından dillendirmiş ardından da Enjoy I’m vaccined adlı kampanyayla duyurulmuştu. Şimdi eğitim sezonu açılıyor ve çocuklarımızla belki de günde 7-8 saat kapalı ortamda temas edecek olan öğretmenler ve okul personelleri için aşı zorunluluğu getirilmedi. Ama beraberinde akıllara çeşitli sorular geldi. Bunlardan birincisi; acaba biz turistlere verdiğimiz değeri kendi çocuklarımıza vermiyor muyuz, veya bizim çocuklarımız turistler kadar kıymet ve özeni hak etmiyor mu? Bu sorulara mantıklı bir cevap bulamadım.” dedi.