GündemSağlık

Sağlık Bakanı Koca Hakkında Çıkan İddiaları Yalanladı: “Türkiye’de İlk Aşıyı Ben Oldum”

Fahrettin Koca hakkında çıkan iddiaları aşı olmadığı iddialarını yalanladı. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kim olduğu şüpheli iki kişi, ailemden kimsenin hatta benim aşı olmadığımı söylemiş. Nerede? Sosyal medyada! Türkiye’de ilk aşıyı ben oldum. Ailemin her ferdi de aşısını yaptırdı. İsim yakıştırma, hesap sahte bile olsa bu iddia insana yakışır mı” iddialarını kullandı.

Bir Ayda 5 Milyon Test Yapıldı

Bakan Koca bir ayda yaklaşık 5 milyon test yapıldığını belirterek, ” Görünen ve Görünmeyen Tablo: Bir ayda yaklaşık 5 milyon test yapıldı. Çok büyük bir sayı! Bugün 217 can kaybımızın sebebi önleyemediğimiz bulaşmalar. Salgını başımızdan savdık anlayışı. Ertelenen aşı. Bunların bedelini eğer biz ödemiyorsak, ödeyenler var” ifadelerini kullandı.

Resim

Vaka Sayıları Yükseliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından günlük covid-19 tablosunu paylaştı. Çarşamba gününe ait verilerde toplam test sayısı dün itibariyle artışa geçerek 296.711 oldu. Vaka sayısı yükselerek 19.970 olurken iyileşen hasta sayısı artışa geçerek 16.651 oldu. Covid-19 kaynaklı ölüm oranı bir önceki güne göre azalarak 217 oldu.