GündemTeknoloji

Gizlilik Politikasıyla Gündem Olmuştu! Whatsapp’tan Yeni Karar!

Geçtiğimiz aylarda gizlilik politikasına göre kullanıcıların bilgilerini Facebook ile paylaşacağı iddiasıyla gündem olan Whatsapp, kullanıcılarından gelen tepkiler doğrultusunda kullanıcılarını daha fazla kaybetmemek için geri adım attı. Bunun üzerine yeni bir karar aldı. Buna göre yeni sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların işletme hesaplarına mesaj atmasını engelleyecek.

Yeni Sözleşme Şartı

Son olarak yeni özelliği olan ve sadece beta sürümün keşfedebildiği Whatsapp ses dalgası özelliği sızdırılmıştı. 2021 yılının başlarında yapılan açıklamaya göre gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağını açıklamıştı. Kullanıcılar tarafından tepki çeken bu adım, tüm dünyada yankı uyandırmış bunun üzerine Whatsapp geri adım atmıştı. . Şimdilerde ise yeni bir karar ile gündemde. Buna göre Şirketin sunduğu yeni sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar, Whatsapp’ta hizmet veren işletme hesaplarına mesaj atmak istediğinde uyarıyla karşılaşacak.

Hizmet Şartları ile ilgilli henüz şirket tarafından açıklama yapılmadı. Ancak sızdırılan ekran görüntüleri şirketin Hizmet Şartları’ını yakın zamanda tüm kullanıcılar için güncelleyeceğini gösteriyor.