GündemSağlık

Aşı Olmayan Öğretmenler Dikkat! Hangi Aralıklarla PCR Testi Yaptıracaksınız? PCR Testi Ücretli Mi?

Pandemi döneminde yaşanan kaybın telafisi için tüm salgın tedbirleri alınarak okullar pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale gelecek. Eğitime hazır olan okullar 6 Eylül’de açılacak Bu kapsamda atılan adımlardan biri de 15 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı bulunan 12 yaş ve üzeri öğrencilere aşılama çalışmalarının başlaması oldu. Öğretmenlerin aşı olma oranı da her geçen gün artmaya devam ederken aşı olamayan öğretmenlere ise PCR testi yapılması kararı alındı.

Aşı Olmayan Öğrenmenler Hangi Aralıklarla PCR Testi Yaptıracak?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,” Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı ancak henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aynı şekilde aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Öğretmenlere PCR Testi Ücretli Mi Olacak?

6 Eylülde okullar yüz yüze eğitime başlayacak. Bu kapsamda alınan tedbirlerden biri de aşı olmamış öğretmenlere zorunlu PCR testi uygulaması getirilecek. Alınan kararlar doğrultusunda aşı olmamış öğretmenler ve diğer okul personelleri haftada 2 kez PCR testi yaptıracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüz yüze eğitimde aşı olmayan öğretmen ve okul personeli için haftada iki kez PCR testi zorunluluğunu bildirmesiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devlet hastanesinde testlerin ücretsiz yaptırılabileceğini duyurdu.