Gündem

Dikkat! Marmara ve Karadeniz İçin Yağış Uyarısı Yeni Haftada Hava Durumu Nasıl Olacak?

Ülke genelinde geçen haftadan bu yana mevsim normallerinin üzerinde artış gösteren  hava sıcaklıkları bu hafta itibariyle düşecek. Son günlerde etkili olan sıcak hava bu hafta itibariyle düşecek. Özellikle Marmara ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere 7-8 derecelik düşüş yaşanacak.

CNN Türk’ün haberine göre; Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı. Marmara ve Karadeniz başta olmak üzere ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşeceğine değinen Şen, “Perşembe günü ise yağışlı hava kuzey batıdan Karadeniz üzerinden gelecek. Bu daha serin hava Marmara ve Karadeniz başta olmak üzere 7-8 derece düşürecek. Çok tehlike gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Tehlike Sinyalini Verdi!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “5 gündür çok sıcak bir hava dalgası mevcut. Dün bütün Türkiye’nin hava sıcaklıkları 35 derecenin üzerindeydi. Perşembe günü ise kuzey batıdan Karadeniz üzerinden gelecek. Bu daha serin hava Marmara ve Karadeniz başta olmak üzere 7-8 derece düşürecek. İstanbul’da sıcaklıklar 20’li dereceleri görecek. Bu kadar ani sıcaklık düşüşü önemli olayları meydana getiriyor. Bu sıcaklığı düşüşü ile Marmara ve Batı Karadeniz’de şiddetli yağışlar gözüküyor. Perşembe akşamından itibaren Cuma günü de büyük bir risk var. Artvin, Trabzon, Rize’de çok kuvvetli yağışlar var. Biz yağıştan korkuyoruz, önemli problem. Marmara’nın doğusundan itibaren Karadeniz’e kadar etkili olacak. Çok tehlike gözüküyor” dedi.