GündemTeknoloji

Herkes Merak Ediyor! Google Play Store’ dan Ne Kadar Para Kazanıyor?

Milyonlarca kullanıcıya sahip Android cihazlarında bulunan Google Play işletim sisteminden milyonlarca uygulama indiriliyor. Bu uygulamaları içinde barındıran Google Play Store’ dan Google ne kadar para kazanıyor sorusu dünyanın dört bir yanında bulunan Google kullanıcısı tarafından merak ediliyor. İşte bu sorunun cevabı…

Uygulama Geliştiriciler Şikayetçi

Google Play Store ‘un sadece 2019 yılında 11,2 milyar dolar gelir etti ettiği öğrenildi. Gizchina‘nın haberine göre, Android uygulama geliştiricileri, Google’ın abonelik ve içerik satarken kendi ödeme araçlarını kullanmak zorunda bırakmasından şikayetçi oldular. Ayrıca geliştiriciler, şirketin satışlardan yüzde 30’a varan komisyon almasının doğru olmadığını ifade etti.

Ayrıca, brüt kâr 8,5 milyar dolar ve işletme kârı ise yaklaşık 7 milyar dolar olduğu tespit edildi. Bu bağlamda, uygulama mağazası platformunun 2019 sonundaki faaliyet kâr marjı yüzde 62’yi aştığı öğrenildi. Bir Google sözcüsü, “Bu dava, Android ve Google Play tarafından sağlanan avantajları, seçenekleri ve faaliyet gösterdiğimiz rekabetçi piyasayı görmezden geliyor.” ifadelerinde bulundu.