Gündem

O Firmadan Alışveriş Yapanlar! Kişisel Verilerin Çalındığı Öğrenildi!

Geçtiğimiz hafta yaşanan MNG Kargo alıcı verileri çalındı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaşanan bu olayın ardından endişeli vatandaşa bir haber daha geldi. Sinoz Kozmetik’ten alışveriş yapan vatandaşların kişisel verileri siber saldırıya uğrayarak çalındığı öğrenildi. Bu siber saldırıdan 1 milyon 352 bin 358 kişinin etkilendiği açıklandı.

Saldırı’ nın Nedeni Belli Oldu

Siber saldırının veri güncellemesi sırasında yaşandığı tespit edildi. Yaşanan bu ihlalden yaklaşık 1 milyon 352 bin 358 kişinin etkilenmesinin ardından Sinoz Kozmetik açıklamada bulundu. Sinoz Kozmetik:

“Siber saldırı, veri tabanı güncellemesi sırasında dışarıya açık durumda olan porttan sızıntı ile veri tabanındaki müşteri bilgilerinin ele geçirilmesi şeklinde gerçekleşmiş olup saldırının tespiti ile birlikte derhal ilgili sunucular devre dışı bırakılarak gerekli tüm idari ve teknik önlemler alınmıştır.

Siber saldırı sonucu müşteri datalarına erişim sağlanarak Sinoz Kozmetik müşteri bilgilerinin ele geçirildiğini, ele geçen bilgilerin ise; Ad-Soyad ve İletişim Bilgisinden (E-Posta, Mobil İletişim, Adres) ibaret olduğunu, veri sorumlusu olarak kredi kartı bilgisi de dahil olmak üzere hiçbir finansal bilginin tarafımızca hiçbir zaman saklanmadığını, bu sebeple yukarıda bilgisi yazılı verilerin dışında başkaca bir veri kaybının söz konusu olmadığını belirtmek isteriz.” ifadelerinde bulundu.