GündemSağlık

Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı: Öncelikle Öğretmenler ve Okul Personelleri Aşılanmalı

Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada pandemi döneminde aşılamada önceliğin öğretmenler ve okul personellerinde olması gerektiğini vurguladı. Salgın zamanında okulların açılması için öncelikli olarak öğretmenler ve okul personellerin aşılanması gerektiğini belirten DSÖ okulların açık kalabilmesi için öğretmenlerin aşılanmasının şart olduğunu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa ve Orta Asya’daki ‘hassas popülasyonların aşılanması’ konusunda yapılan açıklamada, Delta varyantının yayılmasına rağmen ‘sınıf temelli öğrenmenin kesintisiz devam etmesinin hayati önemde olduğu’ kaydedildi.

“Salgın Eğitimde Tarihteki En Kötü Aksamaya Neden Oldu”

DSÖ Avrupa bölgesi direktörü Hans Kluge, “Bu, çocukların eğitimi, ruh sağlığı ve sosyal becerileri ve toplumun mutlu ve üretken üyeleri olmalarına yardımcı olmaları için büyük önem taşıyor” dedi. Kluge, Salgın, eğitimde tarihteki en kötü aksamaya neden oldu” dedi. Dünya Sağlık Örgütleri tarafından yapılan açıklamada salgın sırasında açılan okullarda sosyal mesafe, daha küçük sınıflar, daha iyi havalandırma ve düzenli PCR testi olmak üzere okullar salgına karşı hazırlıklı olmalı dedi.