Ekonomi

Kripto Para Piyasasında Dengeler Değişiyor! Son Durum Nedir?

Orta Amerika ülkesi El Salvador, kripto paraya ilişkin önemli bir karar aldı. Tüm dengeleri değiştirecek karara göre El Salvador yarından itibaren kripto para kullanmaya başlayacak. Twitter ve Reddit gibi platformlarda bazı kullanıcılar, yasanın yürürlüğe gireceği tarih olan 7 Eylül’de 30 dolarlık Bitcoin alma çağrısında bulundu. Reddit’in Bitcoin’le ilgili 3 milyon üyeli bir kanalında yapılan çağrının ardından Bitcoin fiyatında yükselme görüldü.

Kripto Para’da Son Durum

Önde gelen finans kurumunun bir sözcüsü Reuters’e Bitcoin’in “çevresel ve şeffaflık eksiklikleri” olduğunu şu sözlerle ifade etti;

“Hükümet Bitcoin konusunda yardım için bize başvursa da, bu, çevresel ve şeffaflık eksiklikleri göz önüne alındığında Dünya Bankası’nın destekleyebileceği bir şey değil.”

Öte yandan Bitcoin destekçisi Anthony Pompliano Twitter’da ;

“Dünya Bankası, Bitcoin’den nasıl para kazanılacağını çözemedi.” ifadelerinde bulundu.

50 bin dolar bandında yatay seyreden Bitcoin, haftaya hızlı başladı. Son 24 saatte yaklaşık yüzde 4 değer kazanan kripto para, an itibariyle 51 bin 700 doların üzerinde. Dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum ise yüzde 1,6 değer kazanarak 4 bin dolar seviyelerine yaklaştı. Ethereum an itibariyle 3 bin 940 dolar olarak güncellendi.