Gündemİzmir Haberleri

İzmir ve Manisa dikkat: Sarı kodlu uyarı yapıldı! Sakın dışarı çıkmayın

İzmir ve Manisa için sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, birçok ilde beklenen şiddetli rüzgara karşı vatandaşların dikkatli olmaları belirtildi. Öte yandan rüzgarın hızının 80 km’ye kadar çıkacağı bildirildi.

SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir için sarı uyarıda bulundu. Bu bölgelerde rüzgarın hızını 80 km’ye kadar çıkarması beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması yönünde uyarı yapıldı.

HIZI 80 KM’YE KADAR ÇIKACAK

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.