Gündem

Koronavirüs Endişesi Devam Ediyor! Japonya’ da OHAL Süresi Uzatıldı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs OHAL ilan eden Japonya’da da etkisini yeniden arttırmaya başladı. Japonya’da koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 583 bin 447’ye, virüse bağlı can kaybı sayısı 16 bin 412’ye yükseldi. 23 Temmuz-8 Ağustos’taki Tokyo Olimpiyatları ile 24 Ağustos-5 Eylül’deki Paralimpik Oyunlar’ın başkent Tokyo’daki vaka oranlarını artırdığı tespit edildi. Ülke genelinde 2 bin 198 kişi yoğun bakım servislerinde koronavirüs tedavisi görüyor. Bu sebeple Japonya yeniden OHAL süresini uzatma kararı aldı.

3 Hafta Daha Uzatıldı

Koronavirüs’ e karşı uygulanan ve 12 Eylül’de sona ermesi planlanan OHAL’in süresi üç hafta uzatılacak. Buna göre, Başbakan Suga Yoşihide hafta içinde Sağlık Bakanı Tamura Norihisa ve Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi ile görüşecek.

Uygulamanın uzatıldığına yönelik son kararı Başbakan Suga, hükümete bağlı Kovid-19 Danışman Heyetinin vereceği tavsiye sonrası açıklayacak. Japonya’da OHAL, Tokyo ve Osaka metropolleri dahil ülke geneli 21 eyalette uygulanmaya devam ediyor.