GündemSağlık

Çok Daha Bulaşıcı! Kovid-19’un yeni varyantı “Mu” Neredeyse Tüm ABD’ye Yayıldı!

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tespit edilen son varyantı Mu’nun sebep olduğu vakalar, ABD’nin 49 eyaletine yayıldı. 30 Ağustos’ta DSÖ, Mu varyantının, diğer varyantların hepsinden daha bulaşıcı olma özelliğinden dolayı takibe alınması gerektiği yönünde hükümetleri uyarmıştı.

Delta varyantından daha bulaşıcı ve aşılara direnme potansiyeline sahip olduğuna inanılan Mu’nun yayılma hızı da korku yarattı.

30 Ağustos’ta Dünya Sağlık Örgütü, Mu varyantının, diğer Kovid-19 varyantlarının hepsinden daha bulaşıcı olma özelliğinden dolayı takibe alınması gerektiğini açıklamıştı.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci de ABD’li yetkililerin Mu varyantı üzerinde yakın bir inceleme sürdürdüklerini söylemişti. ABD’nin 49 eyaletinde görülen varyantın inceleme sonucunda bulaş hızının oldukça yüksek olduğu tespit edildi. Kolombiya’da ilk kez görülen varyant Nebraska eyaleti hariç tüm ABD’ye kısa sürede yayılırken 384 kişi ile en çok vakanın California eyaletinde olduğu bilgisi paylaşıldı. Özellikle aşıya dayanıklı olduğu iddia edilen Mu varyantı korkusu kısa sürde tüm dünyayı etkisi altına aldı.