GündemSağlık

Uzmanlar Uyardı! Koronavirüs Başka Hastalıkları da Tetikliyor

Uzmanlar uyardı. Koronovirüs başka hastalıkları tetikliyor olabilir. İsviçre merkezli bir yardım kuruluşu tarafından yapılan araştırma sonuçları yakından takip ediliyor. Araştırmaya göre yoksul ülkelerdeki koronavirüs vakalarının tedavilerinin yeterli olmaması sonucu AIDS, Sıtma ve Tüberküloz gibi hastalıkların da artacağı öngörülüyor.

Koronavirüs AIDS, Tüberküloz ve Sıtmayı Tetikleyebilir

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vakaları her geçen gün özellikle yoksul ülkelerde artmaya devam ediyor. Özellikle yoksul ülkelerde koronavirüs salgınında yetersiz sağlık hizmetleri sonucu farklı hastalıkların baş göstermesine neden oluyor. Cenevre merkezli Global Fund (AIDS, Tüberküloz ve Sıtma ile Savaşta Küresel Fon) tarafından yayımlanan raporlarda yoksul ülkelerin sağlık sistemlerinin yetersiz olması ve salgının sebep olduğu aksaklıklar yüzünden yüz binlerce kişinin tüberküloz, AIDS ve sıtma yüzünden ölebileceği vurgulandı.

Yüz Binlerce İnsan Ölebilir

Raporda dikkat çekilen iki yer Hindistan ve Afrika ülkeleri. Yardım fonunun yöneticisi Peter Sands Reuters’a yaptığı açıklamada “2020’de 2019’a göre yaklaşık bir milyon daha az insan tüberküloz tedavisi gördü ve korkarım bu kaçınılmaz olarak yüz binlerce insanın öleceği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.