GündemMuğla Haberleri

Muğla Kararı Uzattı Ormanlara Girişler 1 Ekim’e Kadar Yasak

Geçtiğimiz aylarda Muğla’da yangın felaketleri üst üste gelmiş. Muğla tarihin en büyük orman yangınlarından birini yaşamıştı. Ekipler ve vatandaşlar orman yangınları ise var gücüyle mücadele etmiş yangınlar söndürülürmüş pek çok ormanlık alan küle dönmüştü.
Muğla Valiliği peş peşe meydana gelen yangın olaylarının ardından  Temmuz ve Ağustos aylarında 5 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında ormanlara giriş yasaklanmıştı. Son alınan kararla birlikte Muğla’da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı. Bu kapsamda alınan kararlara uymayan vatandaşlar, hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca adli ve idari işlem yapılacak.

Orman Çevrelerinde Mola Vermek Yasaklandı

Muğla valiliği ormanlık alanlara giriş yasağını 1 Ekim tarihine kadar uzatma kararı aldı. Karara göre;  Muğla sınırları içerisindeki ormanlık sahalara 5 Eylül-1 Ekim 2021 tarihleri arasında görevliler dışında girilmesi yasak. Ayrıca Muğla genelinde ormanların çevresinde mola verilmesi, piknik yapılması mangal, semaver ve ateş yakılmasına da izin verilmeyecek. Yasak kapsamında civarındaki yerler olmak üzere tüm mahallerde anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması, orman alanlara yakın yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına da izin verilmeyecek.