GenelManşetPolitika

Maske Yok HES Kodu Yok! İşte İstanbul’daki Aşı Karşıtları Mitingi!

Bilim insanlarının aşılanma çağrılarına ve aşılara ilişkin yapılan tüm araştırmalara rağmen dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aşı karşıtlığı devam ediyor. Çeşitli komplo teorileriyle aşı olmama çağrısı yapan aşı karşıtları İstanbul Maltepe’de “Büyük Uyanış Mitingi” başlığıyla bir miting düzenledi. Mitingde maske takılmazken alana girişte HES Kodu da sorgulanmadı.

İstanbul’da düzenlenen aşı karşıtlığı mitingine, Maltepe Kaymakamlığı, bulaş riski nedeniyle izin vermemişti. Kaymakamlığın kararı üzerine, Anadolu Birliği Partisi (ABP), İstanbul Valiliği’ne başvurdu. ABP’nin başvurusunda, mitingin çağrı başlığı, “Anayasa’yı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” şeklinde değiştirildi. Valilik, pandemi kurallarına uyulması şartıyla mitingin düzenlenmesine izin verdi.

Aşı Karşıtları “Milleti Satanı Biz De Satarız!” ve “Oy Moy Yok!” Sloganları Attı

Alana gelince maskelerini attılar

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya İstifa Çağrısı Yapıldı

Mitingde idare içerisindeki Fahrettin Koca dahil pandemiyle mücadelede görev alan sorumluların görevlerine son verilmesi, Dünya Sağlık Örgütünün Türkiye’deki ofislerinin kapatılması, Bilim Kurulunun lağvedilip, üyelerin lisanslarının geri verilmemek üzere iptal edilmesi, Dünya Sağlık Örgütünün tedavi protokolünün iptal edilmesi, maske takma, aşı, HES kodu ve PCR testi ibraz zorunluluğunun, tam ve yarı kapanma gibi uygulamaların sonlandırılması gibi talepler öne sürüldü.

Bu Video İse Bu Kadarına Da Pes Dedirtti!

Mitingde Abdurrahman Dilipak, Hamza Yardımcıoğlu, Erkan Trükten, Bilgehan Bilge, Bora Gencer, yazar Sema Maraşlı, Zafer Ege, Cemil Can konuşma yaptı. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da mitingde bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek; “Burada küresel güçlere meydan okumak için varız. Adının Kovid olduğunu iddia ettiğiniz virüsün yarasadan konakçıya, oradan bulaş olarak insana nasıl geçtiğini, hikaye gibi bize anlatıp durdunuz. PCR tanı kitleriyle insanlarda PCR’ın görmediği virüs var mı yok mu, yazı tura atmaya başladınız. Adına SARS-COV 2 dediğiniz virüsü peçete testiyle dünyaya yaydınız. Hatırlayın Çin’de sokakta giderken düşüp ölen insanları, medyada gösterilen o trajik ölümleri. Size ölümü gösterip hastalığa razı etmeye çalıştılar. Akraba, arkadaş ziyaretleri engellendi, tokalaşmayın, sarılmayın dediler. Siz yanınızdaki arkadaşınızın elini tutun inşallah. Şimdi biz birlikteyiz. Bu oyunu bozacağız.” ifadelerinde bulundu.