Eğitim

Başbakanlık VGM Bursları Ne Zaman Başlıyor? Son Başvuru Tarihi…

Binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği burs başvuru süreçleri başladı. Okulların da yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte binlerce üniversiteli genç burs aramaya başladı. 2020-2021 eğitim öğretim dönemi ile birlikte Başbakanlık VGM Burslarının ne zaman başladığı merak konusu oldu.

Geçen sene Ortaöğrenim için 1 – 15 Ekim, Yükseköğrenim ve Yabancı Uyruklu Öğrenci  için 15-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Başbakanlık VGM bursu için başvuru tarihleri bu sene için henüz açıklanmadı. Bu senede yakın tarihlerde gerçekleştirileceği düşünülen Başbakanlık VGM Burs haberlerini Ege Haber’den takip edebilirsiniz. Başbakanlık VGM burs sonuçları KYK bursu açıklandıktan sonra açıklanmaktadır.

Başbakanlık VGM Bursu Nedir?

Başbakanlık VGM Bursu; Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilköğrenim, ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencilerine verilen karşılıksız burstur.

KYK Bursu Alan Öğrenciler Başbakanlık VGM Bursu Alabilir Mi?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesi gereği Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere Başbakanlık VGM bursu verilmiyor. Bu kamu kurumlarının arasında Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu da yer aldığı için KYK bursu alan öğrenciler VGM bursu alamaz. Ancak KYK’dan kredi alan öğrenciler VGM bursu alabilir.

Başbakanlık VGM Bursu Ön Koşulu Nedir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir. KYK bursu alanlar bu burstan faydalanamaz fakat ikisine de başvuru yapabilirsiniz.

Ortaöğrenim bursu için; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim görmek

Lisans eğitimi alıyor olmak

Aynı aileden sadece bir kişi bu bursu alabilir

KYK bursu almıyor olmak

Başbakanlık VGM Bursu Başvuruları Nereden Yapılır?

Başvurular belirtilen tarihler aralığında www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılacaktır.