GündemManisa Haberleri

Manisa’da okulda koronavirüs paniği: Bir sınıf daha karantinaya alındı!

Manisa’da okullarda koronavirüs vakaları çıkmaya başladı. Dün Manisa’nın Şehzadeler, Yunusemre ve Akhisar ilçelerinde 3 farklı okulda 3 sınıf karantinaya alınmıştı. Son olarak Kula ilçesinde Vali Muzaffer Ecemiş İlkokulu’nda aynı sınıftaki 2 öğrencinin testi pozitif çıktı. Bunun üzerine sınıf karantinaya alındı.

Kula Vali Muzaffer Ecemiş İlkokulu’nda geçtiğimiz günlerde 4. sınıf öğrencilerinden birinde koronavirüs belirtileri görüldü. Bunun üzerine test yapılan öğrencinin sonucu pozitif çıktı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından takibe alınan sınıfta, başka bir öğrenci de semptom gösterdi. Semptom gösteren öğrenciye yapılan testin de pozitif çıkmasının ardından 19 kişilik sınıf karantinaya alındı.

UZAKTAN EĞİTİME GEÇTİLER

Öğrencilerin, eğitimlerine 14 gün uzaktan devam edecekleri öğrenildi. Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Covid-19 denetimlerini aralıksız sürdürdüğü ve bu gibi durumlarda gerekli tedbirlerin uygulanacağı bildirildi. Dün de Manisa’nın Şehzadeler, Yunusemre ve Akhisar ilçelerindeki 3 farklı okulda, 3 sınıf karantinaya alındı.