Aydın HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriMuğla Haberleri

Muğla, İzmir ve Aydın dikkat: MGM açıkladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)  vatandaşları bilgilendirmek için verilerini paylaşıyor. Kurum tarafından yayınlanan son raporda, Ege Bölgesi için ağustos ayı yağış bilgilerine yer verildi. Yayımlanan rapora göre, bölge ağustos ayı yağışları son 23 yılın en düşük seviyesinde olarak kaydedildi. İzmir, Aydın ve Muğla ise hiç yağış almayan iller oldu.

MGM 2021 Yılı Ağustos Ayı Alansal Yağış Raporu’nu resmi internet sitesi üzerinden yayınladı.

Türkiye’de yağışlarda genel durum

Türkiye geneli ağustos ayı yağışları normali ve geçen yıl yağışlarının üzerinde gerçekleşti. Ağustos ayı yağışı 20.9 mm, normali (1981-2010) 13.8 mm ve 2020 yılı ağustos ayı yağışı 12.1 mm’dir. Yağışlarda normaline göre %52, geçen yıl ağustos ayı yağışlarına göre %73 artma kaydedildi. Bölge geneli yağışlarda ise Marmara ve Ege bölgeleri haricinde tüm bölgeler normallerinin üzerinde yağış aldı. Yağışlarda Ege Bölgesi, İç Anadolu’nun batısı, İstanbul, Yalova, Çanakkale, Bursa, Balıkesir çevrelerinde %80’den fazla azalma, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Antalya, Mersin’in doğusu, Konya, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Ordu, Gümüşhane ve Erzurum çevrelerinde ise normallerinin 2 katından fazla artış meydana geldi. Ağustos ayı il geneli yağışlarda en fazla yağış 173 mm ile Rize’de gerçekleşirken, İzmir, Aydın ve Muğla hiç yağış almayan iller oldu. Kastamonu ve Sinop’ta ise son 91 yılın en yüksek yağışı kaydedildi.

Ege Bölgesi Ağustos ayı yağışlarında genel durum

Bölgenin ağustos ayı yağışı 1.1 mm, normali 8.6 mm ve 2020 yılı ağustos ayı yağışı 10.3 mm’dir. Yağışlarda normaline göre %87, 2020 yılı ağustos ayı yağışlarına göre %89 azalma gerçekleşti. Bölge ağustos ayı yağışları son 23 yılın en düşük seviyesindedir.