Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriManşet

İzmir Valisi Köşger açıkladı: Metro istasyonları, iskele, otogar ve havalimanında devam ediyor!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger aşılama çalışmalarına ilişkin önemli bilgilendirmelerde bulundu. İlde aşısının birinci dozunda yüzde 88 seviyesine ulaştıklarını söyleyen Vali Köşger, aşı olmak isteyen herkesin ayağına hitmeti götürdüklerini dile getirdi. Vali Köşger açıklamalarında, “ Metro istasyonları, iskele, otogar ve havalimanında sıra bekletmeksizin vatandaşın aşılama faaliyetleri devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’nin büyün illerinde aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İzmir’de ki aşılamada son durum ile ilgili olarak ise Vali Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Vali Köşger açıklamalarında, “Hemşehrilerimizin duyarlılığı sayesinde ve sağlık teşkilatımızın üstün gayreti ve fedakarlığıyla bu rakamlara ulaştık. Biz ‘aşı olmak istiyorum’ diyen herkesin ayağına hizmeti götürüyoruz. Türkiye genelinde bu işler başlamadan büyük fabrika ve organize sanayi bölgelerine aşı hizmetlerini götürdük, metro istasyonları, iskele, otogar ve havalimanında sıra bekletmeksizin vatandaşın aşılama faaliyetleri devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

İzmir en iyi 10 il arasında

Doz corona virüsü aşısında yüzde 88 aşılanma oranına ulaştıklarını söyleyen Vali Köşger, vaka sayısı itibarıyla İzmir’in sıralamada en iyi 10 il arasında olduğunu söyledi.

Salgının ölümcüllüğü devam ediyor

Vali Köşgör açıklamalarının devamında ise “Günlük vaka sayısı 1200 ile 1500 arasında değişiyor. Günlük vefat ise 18-20 kişi civarında. İzmir gibi 4,5 milyonluk bir şehirde 20’ye yakın vefatın olması salgının ölümcüllüğünün devam ettiğini gösteriyor.” İfadelerini kullandı.