GenelGündemSağlık

Son Dakika! Sağlık Bakanı Koca Pazartesi Gününü İşaret Etti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir. Velilerimiz onam formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacaktır.” dedi. Koca ayrıca “Pazartesi gününden itibaren 2 doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından bir dizi açıklamalarda bulundu. Okullarda yüz yüze eğitimin ilk haftasının yeni koşullara uyum içerisinde geçtiğini belirten Koca, şunları söyledi:

“Ailelerin İzni Olmadan Hiçbir İşlem Yapılmayacak”

“Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir. Velilerimizin onam formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacaktır. En kutsal emanet olan bedenimize kişinin ya da velisinin rızası dışında hiçbir işlem tesis edilmesi mümkün değildir. Konu salgın hastalık bile olsa bu böyledir.”

Bakan Koca, Bilim Kurulu’nun bir diğer gündem maddesinin ise aşı programının seyri olduğuna dikkati çeken Bakan Koca sözlerine şöyle devam etti:

“Pazartesi Günü Başlayacağız”

“Aşı programımız, plana uygun ve başarıyla sürmektedir. Birinci doz aşılamada yüksek bir oranda ve kısa sürede aşılamayla önemli bir kazanım elde ettik. Şimdi sıra aşılarımızı tamamlamaya ve ikinci doz aşıları olmaya geldi. Sizlerle günlük olarak paylaştığımız Türkiye haritası üzerinde illerimizin birinci doz aşılanma oranlarını gösteren tablomuzu güncelliyor ve aynı haritayı iki doz aşılanma oranlarıyla paylaşmaya başlıyoruz. Pazartesi gününden itibaren iki doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı paylaşacağız.”