Ekonomi

Ödemeler 20 Eylül’e kadar tamamlanacak: Devlet para yatırmaya başladı!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlar salgın sürecinde çeşitli sosyal destek ödemeleri yapıldı. Normalleşme döneminde de vatandaşlara çeşitli ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Bu ödemelerden bir tanesi de bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara her ay verilen evde bakım yardımı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tarafından yapılan açıklamaya göre, evde bakım paraları banka hesaplarına yatırmaya başladı. Ödemeler 20 Eylül’e kadar tamamlanacak.

Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için ödenen evde bakım paraları hesaplara yatmaya başladı. 1.797 TL olarak hesaplara yatırılan ödemeler 20 Eylül’e kadar tamamlanacak. Bu kapsamda açıklama yapan Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için 968 milyon lira evde bakım yardımı ödemelerine bugün (dün) başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SMS ile öğrenebilirsiniz

Hak sahibi vatandaşlardan parasını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, “BAKIYE” yazıp, 4747’e SMS atarak hesabında hareketlilik olup olmadığını kontrol edebilirler.