Gündem

Çocuğuna kıyafet alanları ilgilendiriyor: Dikkat edilmezse ölüme neden olabilir!

Çocuğuna kıyafet alanları ilgilendiren denetlemenin ölümcül sonuçları ortaya çıktı. Ticaret Bakanlığı tarafından denetleme ile çocuk kıyafetlerinde kordon ve büzme iplerinin standartlara uygun olmadığı tespit edildi. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, uzun kordonlar ve büzme iplerinin boğulmaya neden olabileceği bildirildi.

Çocuk kıyafetlerine ilişkin yapılan denetimlerde, giysilerinin yapımında kullanılan kordon ve büzme iplerinin standartlara uygun olmadığı tespit edildi. Milliyet’te yer alan habere göre, Ticaret Bakanlığı yetkileri bu kordon ve iplerin boğulma ya da yaralanmaya neden olabileceğini bildirdiler. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, Avrupa Birliği’yle uyumlaştırılan Türk mevzuatına göre ürünlere üretim safhasında denetim yapıldığını, daha sonra iç piyasa ya da ihracata yönelik arzda bulunulduğu açıklandı.

Firmalara uyarı yapıldı

Uygunsuz olduğu tespit edilen ve ihracattan geri döndürülen ürünlerin iç piyasaya verilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen yetkililer bu ürünlerin üretici firmasınca imha edilmesinin sağlandığını söyledi.
Ayrıca uygunsuz kıyafetlerin ihracatını yapan firmalardan çocukların sağlığını korumak ve AB’de Türk ürünlerinin imajını koruyarak olası maddi kayıpların önüne geçebilmek için üretici ve ihracatçıların mevzuat ve standartlara uyması istendi.