Gündem

21 Milyon: Türk Kripto Borsaları ve Kripto Para Birimleri Tek Platformda

Şu anda piyasada 11.900’ün üzerinde kripto para birimi ve 400’ün üzerinde kripto para borsası bulunuyor. Her ne kadar hem bu kripto para birimlerinin tamamı hem de borsaların tamamı yatırımcıları ilgilendirmese de farklı borsalar ve farklı kripto paralar yatırımcıların radarında bulunuyor. Dolayısıyla borsaların ve kripto para birimlerinin tek bir yerden takibinin yapılabilmesi de giderek daha önemli hale geliyor.

21 Milyon Nedir ve Avantajları Neler?

21 Milyon, Türk kripto para yatırımcıları için tasarlanan, hem Türk kripto para borsalarının hem de bu borsalarda yer alan tüm kripto para birimlerinin bir arada takip edilebileceği bir veri sağlama platformu olarak tanımlanabilir.

Bu noktada 21 Milyon’da Türk Lirası bazında veri paylaşımı yapıldığını belirtmek gerekiyor. Çünkü benzer platformlar genellikle dolar bazında veri paylaşımında bulunuyor ve bu da Türk Lirası ile yatırım yapan kişiler için zaman zaman sorunlara sebep olabiliyor.

Buna ek olarak 21 Milyon sadece veri paylaşımı yapmakla kalmıyor aynı zamanda kullanıcıların gündemi de platform üzerinden takip etmesine imkan tanıyor. Kullanıcılar 21 Milyon ile gündemin önemli haberlerine ve önemli gelişmelere ulaşım sağlayarak yatırım stratejilerini konumlandırabiliyor.

Öte yandan yeni yatırımcılar da hangi borsayı kullanmayı tercih edeceklerine 21 Milyon ile kara verebiliyor. Çünkü 21 Milyon’da Türk kripto para borsaları hakkında puanlama, pariteler hakkında bilgi, işlem hacimleri ve Bitcoin borsaları ile ilgili diğer detaylar da yer alıyor.

Ayrıca deneyimli kullanıcılar da platforma kayıt olarak kullandıkları borsa ile ilgili görüşlerini paylaşabiliyor ve böylece kullanıcı deneyimleri de paylaşılmış oluyor.

21 Milyon Puanı Nedir?

Platform, Türk kripto para borsalarını “21 Milyon puanı” adı verilen bir puanlama sistemine de tabii tutuyor.

Yapılan açıklamalara göre, 21 milyon ekibi tarafından yapılan bu puanlama tamamen nesnel kriterlere göre hesaplanıyor. Hesaplama yapılırken ise platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanılıyor. Buna ek olarak belirlenen kriterler doğrultusunda puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

Tüm bunların yanında 21 Milyon’da “Kazandıranlar” ve “Kaybettirenler” olmak üzere iki sıralama bulunuyor. Böylece yatırımcılar hangi kripto para birimi son 24 saate, son 7 günde ve son 1 ayda ne kadar kaybettirmiş ya da ne kazandırmış görüntüleyebiliyor.