Eğitim

Burs Başvurularında Bulunacak Öğrenciler Dikkat! Milli Eğitim Vakfı Bursu Başvuruları Başladı

Binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği burs başvuru süreçleri başladı. Okulların da yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte binlerce üniversiteli genç burs aramaya başladı. 2020-2021 eğitim öğretim dönemi ile birlikte vakıf ve kurumların burslarının ne zaman başladığı merak konusu oldu.

Milli Eğitim Vakfı her yıl olduğu gibi bu yılda 2021-2022 eğitim öğretim döneminde maddi durumu yetersiz olan başarılı öğrencilere karşılıksız olarak maddi destekte bulunacak. Vakıf, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul ve lise ile ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenim gören başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere karşılıksız burs veya öğrenim yardımı sağlamaktadır. Milli Eğitim Vakfı Bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler için online başvurular 3 Ekim tarihinde son bulacak. Ayrıca KYK kredisi alan öğrenciler MEV Burslarından da yararlanabilecek.

Burs Başvuru Koşulları

T.C. Vatandaşı olmak,

Maddi desteğe ihtiyacı olmak,

Başka bir kurumdan burs almamak (KYK Bursu dahil),

Eğitimi sırasında “kısa süreli uzaklaştırma” cezasından daha ağır ceza almamış olmak,

İlkokul, ortaokul ve lise bursu için ayrıca,

Sınıf tekrarı yapmıyor olmak,

Yatılı olarak okumamak,

Açık ortaokul veya lisede okumamak,

Lisans bursu için ayrıca, Açık öğretim, ekstern ve yurt dışında öğrenim görmemek,

Lisansüstü bursu için ayrıca, öğrencinin lisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 (100’lük sistemde not veren üniversitelerden en az 75) olması, 30 yaşını geçmemiş olmak,

Doktora için ayrıca, lisansüstü bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 olması, 35 yaşını geçmemiş olmak, koşulları aranmaktadır.

Burs Başvuruları Nereden Yapılacak?

Milli Eğitim Vakfı burs başvuruları online olarak (milliegitimvakfi.com) adresinden yapılmaktadır.