Gündem

Meteoroloji Sarı Alarmı Verdi! Kuvvetli Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji Uyardı! Sarı alarm verdi. Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Osmaniye, Hatay kıyıları, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri)olması bekleniyor.

Ülke genelinde hava sıcaklığı özellikle kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak. Meteoroloji diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı! “İstanbul, Kocaeli, Osmaniye, Hatay kıyıları, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, iç kesimlerde yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege’de Hava Nasıl Olacak?

İZMİR °C29°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

MANİSA °C31°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

A.KARAHİSAR °C21°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

DENİZLİ °C30°C

Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu

Ege Denizi’nde Hava

Kuzey Ege ve Doğu Karadeniz’de fırtına, Marmara, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Ege Denizi’nde bugün hava parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeyi parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden itibar 6 ila 8; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, yarın öğle saatlerinde güneyinde 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege’nin güneyinde 1,5m ila 2,5m, yer yer 3,0m, akşam kuzeyi 3,0 ila 4,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.