Gündem

Son dakika: Sağlık Bakanlığı duyurdu! 22 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı

Son dakika… Türkiye’nin koronavirüs vaka tablosu her gün merak edilerek, yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı koronavirüse ilişkin son gelişmeleri ve Türkiye’nin günlük koronavirüs tablosunu açıkladı. Vaka ve vefat sayısında artış görüldü. Peki, 22 Eylül bugün kaç kişi hayatını kaybetti ve vaka sayısındaki son durum nedir?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu’nu paylaştı. 22 Eylül’de açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 28 bin 168 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 242 olarak kayıtlara geçti. Tedavisi tamamlanan 23 bin 96 hasta taburcu olurken bugün 351 bin 655 test yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından vaka tablosunu paylaşarak, “Türkiye genelinde, 18 yaş ve üzeri nüfusta iki doz aşı olma oranımız %68,91. Sadece 7 ilde bu oran %75’in üzerinde. İki doz aşıda, il bazında en düşük oranımızsa %42,5. İlk doz başlangıç, ikinci dozla sonuç almaya başlıyoruz. Kovid-19 tablosuna karşı aşılarımızı hemen yaptıralım.” ifadelerini kullandı.