Gündem

Yasak kararı resmen açıklandı: 5 Ekim’de uygulanmaya başlanacak!

Corona virüsü pandemisi döneminde uygulanan yasakların yanı sıra kimi zaman belediyeler normal zamanlarda da yasak kararı alabiliyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni yasak kararı aldı. Söz konusu karara göre Adalar’da akülü araçlar artık kullanılamayacak. Yasak kararı 5 Ekim’den itibaren uygulanmaya başlanacak.

İstanbul Adalar’da faytonların kullanılması herkesin eleştirisine neden oluyordu. Faytonların kaldırılması ile beraber Adalar’da akülü araç kullanımı yaygınlaştı. Ancak yaşanan kazalar ve araçların yaya geçidi yollarına park edilmesi nedeniyle akülü araç kullanımına da yasak getirildi. UKOME’nin kararına göre, 5 Ekim’den sonra Adalar’da akülü araçlar yasaklanacak.

8 Ağustos tarihli UKOME raporu

Öte yandan 8 Ağustos 2020 tarihli UKOME raporunda şu ifadeler kullanılmıştı:”UKOME Kararıyla, Adalar ilçesindeki yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin elektrikli araçlarla açıklanan esaslarda ve güzergahlarda çalıştırılması, tam teşekküllü hastane onaylı heyet raporu ile alınan akülü araçlar haricinde, bireysel akülü araç kullanımlarının kademeli bir şekilde azaltılarak 30.06.20202 tarihinden itibaren yasaklanması hususları karar altına alınmıştır.