Gündem

Fransa’dan Flaş Karar Düğün Konvoyu Oluşturan Türklere Ceza Kesildi

Fransa 30 kişilik düğün konvoyuna trafik kurallarını ihlal etmekten para cezası kesti. Fransa’nın kuzeyinde bulunan  Laigneville kentinde bulunan Türk vatandaşların oluşturduğu 30 kişilik konvoya 9 bin 585 euro para cezası kesildi. Ayrıca sürücülerin ehliyet puanları düşürüldü.

Geçtiğimiz Pazar günü Laigneville kentinde meydana gelen olayda 30 kişilik düğün konvoyu kamera kayıtlarına yansıdı. Fransa hükümeti trafik kurallarının ihlali nedeniyle konvoya katılan sürücülere 9 bin 585 euro para cezası kesti.

“Trafik İhaleleri Görmezden Gelinmeyecek”

EURONEWS Türkçe’nin haberine göre Laigneville Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, ” Mümkün olan her tyürlü suçu işlediler. Kasabada yasak olan sollama, emniyet kemeri takmamak, kırmızı ışıklarda geçmek ve ters yönde gitmek gibi. Artık bu tür suçlar görmezden gelinmeyecek” ifadelerini kullandı.

“Nüfusun Belli Bir Kesimini Damgaladığım İddiaları Yalan”

Fransa’nın kuzeyinde 4 bin 500 nüfusa sahip olan Laigneville kentinin Belediye Başkanı, orada bulunan polislerin taşkınlık çıkmaması adına konvoya müdahale etmediğini ve sadece para cezası yazdığını belirtti. Ardından yaptığı paylaşımda, ” Görüntülerdeki insanların yüzlerini, arabaların plakalarını ve salladıkları bayrakları bulanıklaştırdım, bu yüzden nüfusun belli bir kesimini damgaladığımı iddia edenler, doğruları söylemiyor. Yerel Brenton Bayrağı veya Endonezyalı bayrak da olsaydı aynı şeyi yapardım. Peki bir çocuk ölseydi ne olurdu” dedi.