GündemSağlık

BioNTech Aşısının Mucidi Uğur Şahin 3. Doz İle İlgili Flaş Açıklamalarda Bulundu!

BioNTech Aşısının Mucidi Uğur Şahin’den 3. doz ile ilgili yeni açıklamalar geldi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), tarafından yapılan açıklamada ABD’de BioNTech aşısının üçüncü dozunu, 65 yaş üzeri, kronik hastalığı bulunanlar ve riskli işlerde çalışanlar için onayladığı duyuruldu.,

Aşının Küresel Olarak Erişilebilirliği İçin Çalışmalar Devam Ediyor

BioNTech şirketinin CEO’su ve kurucu ortağı Uğur Şahin FDA tarafından alınan kararı değerlendirdi. Şahin, “Verilen acil kullanım onayı kamu sağlığı için gerekli olan ihtiyaçları karşılayacaktır. Kovid-19’u izlemeyi sürdüreceğiz ve potansiyel olarak çıkabilecek varyantlara karşı hazırlıklı olacağız” ifadelerini kullandı. Aşının erişilebilirliği ile ilgili uğraş verdiklerini aktaran Şahin, “Aşımızın küresel olarak erişilebilir olması için çalışıyoruz” dedi.

Sonbaharda Vaka Sayılarında Artış Öngörülüyor

Geçen haftalarda sonbaharda vakalarda artış yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunan Uğur Şahin aşılamanın salgın sürecinde çok önemli olduğunu vurgulamış, “Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü aşı yaptırmaları mantıklı olur” ifadelerini kullanmıştı.