Ekonomi

Ziraat Bankası hiç evlenmemiş olanlar için duyurdu: Geri ödemesiz 8 bin TL veriliyor!

Ziraat Bankası resmi internet sitesi üzerinden hiç evlenmemiş vatandaşlar için duyuruda bulundu. Kamu Bankası tarafından yapılan duyuruya göre, hesap açan vatandaşa Devlet geri ödemesiz 8.693,56 TL varan ödeme yapılacak. Ödemeden faydalanabilmek için bankaya 3 yıl boyunca düzenli para yatırmak gerekiyor.

Ziraat Bankası çeyiz hesabı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, bankada hesap açarak 3 yıl boyunca düzenli para yatırana devlet karşılıksız 8.693,56 bin TL’ye varan para verilecek. 24 yaşını doldurmamış ve hiç evlenmemiş tüm Türk vatandaşları/veya 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. Maddesi kapsamına giren kişiler çeyiz hesabından faydalanabilecekler.

Başvuru şartları nelerdir?

24 yaşını doldurmamış ve daha önce evlilik yapmamış Türk vatandaşı veya 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. Maddesi kapsamında olanlar,

Evlilik tarihinden önce en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapanlar,

27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapıp evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleriyle başvuranlar devlet katkısından yararlanabilecektir.

Düzenli ödemelerin aksatılması durumunda devlet katkısı kazanma hakkı elde edilemeyecektir.

Düzenli ödemeleri kaç ay boyunca ve en az ne kadar yapmam gerekir?

Katılımcı ödemelerini en az 36 ay boyunca düzenli olarak yapmalıdır. Düzenli aylık ödemelere ilişkin 2021 yılı için alt sınır 207,66 TL, üst sınır 2.076,61 TL’dir.

Hesabımdan istediğim zaman para çekebilir miyim?

Bir dönem içerisinde çeyiz hesabından en fazla iki defa çekim hakkı tanınır. Çekim hakkının kullanılması halinde çeyiz hesabında kalan bakiyenin, çeyiz hesabının açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekir.