EkonomiGündem

Kripto Paralarda Flaş Karar! O Ülke Tüm Kripto Para İşlemlerini Yasa Dışı İlan Etti

Çin Hükümeti’nden flaş kripto para kararı. Kripto Para birimleri ve Çin Hükümeti arasında sular durulmuyor. Ülkede alınan son kararlarla birlikte tüm Kripto Para işlemleri yasa dışı ilan edilecek. Bunun yanı sıra ülkede tüm kripto para işlemlerinin yasaklanması adına kararlar alınmaya başladı.

Çin Hükümetinin Yasakları Nedeniyle Düşüşler Yaşandı

Kripto paralara savaş açan Çin Hükümeti tarafından Ağustos ayında yapılan açıklamaya göre, Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto paraların, gerçek bir değeri bulunmadığı gerekçesi ile Çin Merkez Bankası’nın kripto para piyasasındaki etkinliğini sürdüreceği açıklanmıştı. Çin’den gelen haberlerin ardından başta Bitcoin olmak üzere, kripto para piyasasında düşüşler yaşanmaya başlamıştı. Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere tüm kripto paralarda değer kaybı yaşandığı görülmüştü.

Çin’den Kripto Para Yasakları

Ayrıca Çin Hükümeti Kripto Para madenciliğini de yasaklamış, ülkede faaliyet gösteren birçok kripto para madeni kapatılmıştı. Çin Hükümeti ve Kripto Para Birimlerinin arasındaki savaş biteceğe benzemiyor. Çin’in bir sonraki adımı ise merakla bekleniyor.