EğitimGündem

Çocuğu okula gidenler dikkat: Bu ilde velilere PCR testi zorunluluğu getirildi!

Yüz yüze eğitimin başlaması ile beraber öğrenciler okullarına döndüler. Ancak vaka sayıların önüne geçmek için belediyeler çeşitli kararlar alabiliyorlar. Son olarak İstanbul Kartal Belediyesi’nin aşı olmayan öğrenci velilerinden PCR testi istediği öğrenildi.

Pandemi sürecinde artan vakaların önüne geçmek için çeşitli kararlar alınıyor. Memurlar.Net’in haberine göre, İstanbul Kartal Belediyesi, belediye bünyesindeki kreşlerdeki öğrenci velilerinden aşı olmayanlar için PCR testi zorunluluğu getirdiğini açıkladı.

Aşı olmamış olan velilerden haftada iki defa PCR testi isteneceğini duyurdu. PCR testi verilmezse öğrencilerin eğitime devam edemeyeceği bildirildi.

Bakan Koca velilerin aşılanmasına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayan kişiler ise düzenli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir. Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmek zorunda olacaklar. Bunun detaylarını ilgili kurumlarımızla yapacağımız ortak çalışmalar neticesinde ilan edeceğiz. Tekrar ifade etmek istiyorum yüz yüze eğitim olmazsa olmazımızdır. Çünkü artık aşı var. Aşı, iş ve eğitim hayatı için artık bir teşvik ve tercih değil toplumsal bir ödevdir.