Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Sağlık Bakanı Koca Müjdeyi Verdi! Artık İzmir’de…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda müjdeyi verdi. İzmir koronavirüs aşılama oranlarında mavi il oldu. Koca yaptığı paylaşımda, “Haritamız, toplum bağışıklığı hedefi için yeniden şekillenmeye devam ediyor. MAVİ İL sayımız İZMİR’LE 10’a çıktı. Covid-19’a karşı ikinci doz aşı oranı İzmir’de artık %75’in üzerinde. Hepimizin lehine sonuçlar için, sıradaki 71 il, yarışalım” ifadelerini kullandı.

Koca yaptığı bir diğer paylaşımda ise, “Bu vaka sayısına karşı ben ne yapabilirim? Hastalar tedavi altında, testi pozitif çıkanlar ve temaslılar izolasyonda. Fakat tanı konmamış başka vakalarla virüs aramızda! Vaka sayılarına karşı yapmamız gereken, kendimizi koruyup, aşımızı olarak yayılımı azaltmaktır” dedi.

Resim

Ege’de Aşılama Oranları

Sağlık Bakanı Koca’nın yaptığı paylaşımda 81 ilin aşı oranları paylaşılırken, Muğla Ege Bölgesinde mavi kategoride yer alan tek il oldu. Muğla’da aşılama oranı 77,0 olurken, İzmir’de bu oran 74,9 Manisa’da 73,0 oldu. Aydın’da sarı renk kategorisinde yer aldı. Aşılama oranı Aydın’da 74,0 olurken Uşak’ta 72,5 Kütahya’da 69,0 oldu. Ege Bölgesinde en düşük aşılama oranı 66,7 ile Afyonkarahisar’ın oldu.