EkonomiGündem

Paralar Hesaplara Yatıyor Dikkat! Bakan Yanık’tan Flaş Maddi Destek Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan beklenen açıklama geldi. Destekten ihtiyaç sahipleri yararlanacak. Paralar hesaba yatacak. Dört nakdi sosyal estek programı ile desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara ödemeler yapılacak. Bakan Yanık desteğe muhtaç vatandaşlara 9 milyar liralık ödemenin yapılacağını bildirdi. Vatandaşlar merakta destekten kimler yararlanabilecek?

Paralar PTT Hesabına Yaracak

Bakan Yanık açıkladı. Destekten yaklaşık 2.7 milyon kişi yararlanıyor. Ödemeler bugün itibariyle tamamlanacak. Eylül ayı itibariyle kronik rahatsızlığa sahip vatandaşlar, doğum, şartlı sağlık ve şartlı eğitim kapsamında yapılan destek ödemeleri bugün başlayacak. Ödemeler PTT hesaplarına yatacak.
Ödeme tutarları belirlendi. Destek için belirlenen şartlardan biri yardım için ailenin sosyal güvencesinin olmaması. İlk okula giden kız çocukları için aylık 50 lira, erkek çocukları için 45 lira. Ortaöğretimde ise erkek öğrenciye aylık 55 lira, kız öğrenciye aylık 75 lira ödenecek.
Çocuklu aile sayısı azaldı | Haberler > Almanya

0-6 Yaş Arasında Çocuğu Bulunan Ailelere Nakit Yardımı Yapılacak

 Bakan Yanık duyurdu; 0-6 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği zamanlarda sağlık kontrollerini yaptırmaları kaydıyla düzenli nakit yardımı yapılacak. 0-6 yaş arası çocuklara, kız veya erkek fark etmeksizin aylık 45 lira (en fazla 72 ay), gebe kadınlara (en fazla 9 ay), lohusa kadınlara (en fazla 2 ay) aylık 45 lira ve hastanede doğum yapan kadınlara bir kereye mahsus olmak üzere 100 lira tutarında destek verilecek. Desteğe muhtaç ailelere 2 ayda bir, ikiz, üçüz gibi çoklu doğum sonrasında 0-24 ay arası çocukların bakımı için çocuk başına 150 lira ödeniyor.  gelir şartı 852 lira olan maddi destek en fazla 24 ay sürüyor.
Kronik hastalıklar neler? Sokağa çıkma yasağı hangi hastalıkları kapsıyor? - Sağlık son dakika haberler

Kronik Rahatsızlığı Bulunan Vatandaşlara Maddi Destek

Yapılacak destekte kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarda unutulmadı. Tüberküloz ve SSPE hastalarına düzenli olarak aylık 1.798 lira ödeniyor. Silikozis hastalığı nedeniyle meslekte kazanma gücünü en az yüzde 15 oranında kaybedenlere de ödeme yapılıyor. Hafif silikozis aylığı (yüzde 15-34) 1.426 lira, orta silikozis aylığı (yüzde 35-54) 1.631 lira, ağır silikozis aylığı (yüzde 55 ve üzeri) ise 1.816 lira tutarında destek yapılacak.