EğitimGündem

E-YDS Başvuruları Başladı! Son Başvuru Tarihi Ne Zaman? Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Öğrencilerin merakla beklediği, genellikle yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen adayların tercih ettiği e-YDS başvuruları 29 Eylül tarihinden itibaren başladı. ÖSYM  tarafından yapılan açıklamada 29 Eylül 2021 saat 14.00’ten itibaren başlayan e-YDS başvuruları 4 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecek. Yapılan duyuruda ayrıca, “e-YDS’ye başvuru yapacak adayların ödeme işleminden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir” ifadesi kullanıldı.

E-YDS Sınavı Ne Zaman?

e-YDS 2021/13 İngilizce alanında, 13 Kasım 2021 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-sınav uygulama binalarında yapılacak.

Salgın kapsamında belirlenen karara göre, sınav sayı kapasitesi ile yapılacak. Sınavda kontenjan, Ankara’da 3800, İstanbul’da 432, İzmir’de 84, Adana’da 294 olarak belirlendi.

E-YDS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

E-YDS sınav ücreti 2021 yılında 290 TL olarak belirlendi. Ücretini yatırmayan adayların başvurusu geçersiz sayılacak.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, ” Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır. E-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile  deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.” ifadeleri kullanıldı.