Ege HaberleriGündem

Bugün dışarı çıkarken 2 kez düşünün: Ege Bölgesi dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ege Bölgesi’ne ve diğer bazı illere son dakika uyarısında bulundu. Kurum sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar beklendiği duyuruldu.

MGM olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşlara son dakika uyarısında bulundu. Kurum resmi twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar uyarında bulunuldu.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Karadeniz’e kuvvetli yağış uyarısı

MGM 3 saat önceki uyarılarında bazı illerde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi.

Uyarı açıklamasında şöyle denildi:

Yağışların; Kastamonu ve Sinop’un kıyı kesimleri, Samsun’un batı ilçeleri, Trabzon’un doğusu (Of, Hayrat, Dernekpazarı) ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-85 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MGM sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika paylaşımlar ile vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı önceden bilgilendirmiş oluyor.