EkonomiGündem

Ucuz alışveriş yapmak isteyenleri sevindirecek haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Marketlerdeki fahiş fiyatlar son günlerin gündem konusu olmaya devam ediyor. Marketlerdeki fiyatların düşmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş bir açıklama geldi. Bir market ziyareti esnasında açıklamada bulunan Erdoğan, 1000 (Bin) yeni market açılması için talimat verdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ucuz alışveriş yapmak isteyenleri sevindirecek önemli açıklamalarda bulundu.

Bin yeni market açılışı için talimat verdiğini duyuran Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

“Tabii bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Süratle, 500 metrekareden olmak üzere Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat burada yaptığım alışverişte bunu gördüm. Bundan dolayı da mutluyum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce marketlerdeki fahiş fiyat açıklamasında, “Rekabeti bozan, piyasadaki hakim durumu kötüye kullanan ve fiyatları keyfi bir şekilde belirleyen firmaların üzerine kararlılıkla gideceğiz.” İfadelerini kullanmıştı.