Ege Haberleriİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmirim Kart kullanan İzmirliler dikkat: Bunu yapmanız gerekiyor!

İzmir’de toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar İzmirim Kart kullanıyorlar. Bu kapsamda İzmirliler için önemli açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalara göre, İzmirlilerin toplu ulaşım araçlarına binişte kullandığı kişiselleştirilmiş (fotoğraflı) ya da hamiline İzmirim Kartını HES kodu ile eşleştirmesi gerekiyor. Ancak bazen HES kodu süresi dolduğu için vatandaşlar ulaşım araçlarına binişlerde sorun yaşayabiliyorlar.

İzmir’de yaşayan vatandaşlar toplu taşıma araçlarına binerken İzmirim kart kullanıyor. Corona virüsü salgını ile beraber ise İzmirim Kartları ile HES kodlarının eşleştirilmesi gerekiyor. Ancak kimi zaman HES kodunun süresi dolabiliyor.

HES kodu süresi dolarsa ne yapılır?

HES kodunun süresinin dolması durumunda, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu oluştur’ butonuna tıklayarak HES kodunuzu alabilirsiniz. HES kodu İzmirim Kart eşleştime işlemini ise https://hes.izmirimkart.com.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İzmirim Kartınıza tanımlanacak olan HES kodunuzun geçerlilik süresi en az 7 gün olmalıdır.