Kamu

47 İlde lise mezunu zabıt katibi alınacak: İşte zabıt katiplerinin aldıkları maaş!

Gelen son bilgilere göre kamuya onlarca zabıt katibi alınacak. Zabıt Katibi için açılan kadroya lise mezunu olanlar başvuruda bulunabilecekler. Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen ilana göre alımlar İzmir ve diğer 46 il olmak üzere toplam 47 ilde gerçekleştirilecek.

Yüksek Seçim Kurulu onlarca zabıt katibi alımı için ilan verdi. Personel alımı için verilen ilanda şoför ve veri hazırlama kontrol işletmeni kadrolarında da alım yapılacağı görüldü. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar ise başvurularını 07.10.2021 tarihinde saat 09.00’da başlayıp, 18.10.2021 tarihinde mesai bitimine kadar gerçekleştirebilecekler. Başvurular, Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sitesinde (https://www.ysk.gov.tr) yer alan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacak.

Başvuru Şartları nelerdir?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ve Zabıt Katibi kadrolarına atanabilmek için; en az lise veya dengi okul mezunu olmak,
Şoför kadrosuna atanabilmek için;
1) Enaz lise veya dengi okulmezunu olmak,
2) Geçerlilik süresi dolmamış B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Zabıt Katipleri ne kadar maaş alıyor?

2021 Temmuz ayında tıpkı diğer kamu personelleri gibi zabıt katibi maaşları da zamlandı. Zabıt Katipleri derecesine göre değişiyor.
Kamuda 7 derece Önlisans veya Lisans Mezunu Zabıt Katibi maaşları şöyle:
Taban Aylığı 2,814.19 ₺
Yan Ödeme Aylığı 74.12 ₺
Özel Hizmet Tazminatı 956.52 ₺
Ek Ödeme 1,537.26 ₺