Kamu

Maaşını devletten alan herkes için geçerli: Bu tarihte devlet fazla para ödemeye başlayacak!

Türkiye’de milyonlarca kişi devletten maaş alıyor. Memurlar, emekliler, engelliler, evde bakım maaşı, yaşlılılık aylığı alanlar da bu grubun arasında yer alıyor. Bu kapsamda milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam konusu yeniden gündeme geldi. En son Temmuz’da maaşlarına zam alan vatandaşlar yeni zamlarını ne zaman ve ne kadar alacaklarını merak ediyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerini açıkladı. Eylül ayı verilerine göre, 2021 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %1,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre %13,04, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,58 ve on iki aylık ortalamalara göre %16,42 artış gerçekleşti.

Enflasyon eylülde yüzde 1,25 artarken yıllık bazda yüzde 19,58 oldu.

Maaşı enflasyon oranına göre hesaplanan milyonlarca kişiyi ise zam heyecanı sardı. Vatandaşlar yeni zamlı maaşlarını ne zaman ve ne kadar olarak alacaklarını merak ediyorlar.

Temmuz’da maaşlar ne kadar oldu?

2021 Temmuz-Aralık döneminde geçerli en düşük memur maaşı 4 bin 880 lira oldu. En düşük SSK’lı emekli aylığı 2 bin 624 liraya, 65 yaş aylığı da 828 liraya, evde bakım desteği de bin 798 liraya yükseldi.

Yeni zamlar ne zaman hesaplara yatacak?

Devletten maaş alan vatandaşlara 6 aylık enflasyon oranının hesaplanmasından sonra fazladan paralar yatırılacak. Zamların ortaya çıkması için Ekim, Kasım ve Aralık enflasyon oranının açıklanması bekleniyor. Böylece memurlar, emekliler, engelliler, evde bakım maaşı, yaşlılılık aylığı alanların banka hesaplarına Ocak 2022’de yeni maaş ödemeleri yatırlmış olacak.