Denizli HaberleriEge Haberleriİzmir Haberleri

İzmir boydan boya değişecek: Belediye açıklama yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son açıklamalara göre İzmir boydan boya değişecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 240 milyon liralık yatırımla 70’e yakın noktada yeni taşıt ve yaya köprüsü yatırımının başlatıldığını duyurdu.

İzmir’de su taşkınlarının önüne geçmek için belediye önemli çalışmalar başlattı. Söz konusu çalışmalar için 240 milyonluk yatırım yapıldığı açıklandı. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sel felaketinde bazı dereler taşmış, bu derelerimizin üzerinde bulunan köprü ve menfezler hasar görmüş, ulaşım aksamıştı. Ekiplerimiz hemen müdahale ederek gerekli çalışmaları yapmıştı. Yaşadığımız bu afetin ardından Fen İşleri ile Ulaşım Dairesi başkanlıklarımız yoğun yağışlarda derelerde yaşanabilecek taşkınların önüne geçmek için ulaşım yollarında, derelerde ve köprülerde tespitler yaptı. Yaklaşık 240 milyon liralık yatırımla 70’e yakın noktada yeni taşıt ve yaya köprüsü yatırımını başlattık. Çaplarını büyüttüğümüz menfezler sayesinde derelerin akışı rahatlayacak, hem taşkınları önleyeceğiz hem de yurttaşlarımızın güvenli ve rahat ulaşımını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

31 menfez, 4 yaya köprüsü yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yılın sonuna kadar ilk etapta başta sel felaketinin etkilediği Menderes, Foça, Kiraz olmak üzere ihtiyaç duyulan noktalarda 31 menfez araç köprüsü ve 4 adet yaya köprüsü yapacak. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Menderes ilçesinde Dereköy, Kuyucak, Çatalca, Görece ve Barbaros mahallelerinde menfez araç köprüsü yapımına başladı. Çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak. Ayrıca Menemen Hasanlar Taşıt Köprüsü, Bergama Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Ilıca Deresi ile Dikili Bademli Mahallesi’ndeki dere üzerlerinde karayolu köprüsü inşaatı sürüyor. Seferihisar’da Karakoç, Kocaçay ve Ulamış dereleri üzerinde de 4 adet karayolu köprüsünün yapımına başlanacak.

Bu yılın sonunda taşıt köprüsü imalatlarına başlanması bekleniyor

Menfez yapılamayacak genişlikte olan derelerde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni taşıt köprüleri yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı 27 noktada dere üzeri karayolu köprüsü yapmak için proje çalışmalarına başladı. Bu yılın sonunda proje çalışmalarının tamamlanarak taşıt köprüsü imalatlarına başlanması hedefleniyor. Karayolu köprüleri derelerin 100 ve 500 yıllık debilerine göre hesaplanarak projelendiriliyor.