Gündem

Araç sahipleri hemen randevu alın: Yılsonuna kadar bunun yapılması gerekiyor!

Arabası olan vatandaşlar için önemli bir karar alındı. Söz konusu karara göre, araç muayenesini süresinde yaptırmamış olan araç sahipleri yılsonuna kadar araç muayenesini süresinde yaptırmamış olan araç sahipleri, aylık %0,75 gecikme bedeli ödeyecekler.

Her gün milyonlarca araç sahibi trafiğe çıkıyor. Bu kapsamda arabası olanları ilgilendiren önemli bir karar alındı. Resmi Gazete’de de yayımlanan karara göre, olan araç sahipleri yılsonuna kadar araç muayenesini süresinde yaptırmamış olan araç sahipleri, aylık %0,75 gecikme bedeli ödeyecekler.

Hesaplanan toplam gecikme bedeli, aylık Yİ-ÜFE oranlarına ve aracın muayeneye geliş tarihine göre değişiklik arz etmekle beraber yeni düzenlemeye göre örneğin araç muayenesi;

3 ay gecikmiş bir otomobil 56 TL gecikme cezası yerine 7 TL,
6 ay gecikmiş bir traktör 57 TL gecikme cezası yerine 5 TL,
6 ay gecikmiş bir otobüs 151 TL gecikme cezası yerine 14 TL,
1 yıl gecikmiş bir otomobil 205 TL gecikme cezası yerine 17 TL,
2 yıl gecikmiş bir kamyon 529 TL gecikme cezası yerine 41 TL,
4 yıl gecikmiş bir minibüs 820 TL gecikme cezası yerine 50 TL,
4 yıl gecikmiş bir traktör 418 TL gecikme cezası yerine 31 TL
ödeyecektir.

Araç muayene randevusu nasıl alınır?

TÜVTÜRK uygulamasını indirerek, cep telefonunuzdan sıra numaranızı alabilir ve sıranızı uygulama üzerinden kolayca takip edebilirsiniz. Koronavirüs (Covid¬19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nın çalışma saatlerinde hafta içi herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Tarafınıza ulaşan ve randevu detaylarınızı içeren SMS’leri muayene işlemlerinizin sonuna kadar saklayınız. Araç muayenesi için randevu alma hizmeti ücretsizdir ve TÜVTÜRK tek yetkilidir. TÜVTÜRK adına muayene harcı, randevu ücreti ve benzeri ödeme taleplerinde bulunan internet sitelerine, sosyal medya hesaplarına ve uygulamalara itibar etmeyiniz.