Gündem

Avustralya yurtdışından yüzlerce personel alacak!

Pandemi süreci pek çok ülkeyi olumsuz etkiledi. Bu kapsamda Avustralya’dan yeni haberler geldi. Yapılan açıklamalara göre, hastanelerde görevli personelin üzerindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olmak amacıyla, yurt dışından yüzlerce personel alımı yapılacak.

Avustralya’da corona virüsü salgınının sağlık personellerinin üzerinde arattığı baskı nedeniyle yeni bir karar alındı. Buna göre yurtdışından doktor, hemşire, ebe ve yardımcı sağlık profesyonellerinden oluşan yüzlerce personel alınacak. Bu kasamda açıklamada bulunan Victoria Eyalet Sağlık Bakanı Martin Foley, Victoria’daki hastanelerde görevli personelin üzerindeki baskıyı hafifletme 1000 sağlık çalışanı alacaklarını açıkladı.

Önümüzdeki bir kaç ay zor olacak

Önümüzdeki haftalarda hastaneye artışların artması riski göze alınarak acil olmayan ameliyatların bazı bölgelerde iptal edileceğini söyleyen Foley, “Victoria’da yasakların kaldırılmasıyla birlikte önümüzdeki birkaç ayın tüm sağlık çalışanlarımız için inanılmaz derecede zor olacağını biliyoruz. Victoria’da ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, Kovid-19’la mücadelemizin bel kemiğidir, onları desteklememiz ve desteği mümkün olan her şekilde devam ettirmemiz gerekiyor.” Açıklamalarında bulundu.